Обласний педагогічний марафон "Штрихи до портрета Василя Сухомлинського"

Шановні освітяни!

У 2018 році науково-педагогічна спільнота України та світу відзначатиме 100-річчя від дня народження видатного педагога Василя Олександровича Сухомлинського.

Освітяни Кіровоградщини не залишаються осторонь підготовки та проведення ювілейних заходів. Запропоновано низку заходів та ініціатив, які стали основою обласної програми з відзначення 100-річчя від дня народження В.О. Сухомлинського (розпорядження голови Кіровоградської ОДА від 15.12.2016 р. № 551-р).

Запрошуємо Вас взяти участь у обласному педагогічному марафоні «Штрихи до портрета Василя Сухомлинського». Проведення марафону планується у період з вересня 2017 року по вересень 2018 року.

З метою ефективної реалізації заходів обласного педагогічного марафону на підготовчому етапі доцільно сформувати міжрегіональні об’єднання, в рамках яких Вами будуть створені робочі групи з метою координації змісту роботи.

Пропонуємо ознайомитися з можливим варіантом міжрегіональних об’єднань, що представлені у додатку та на карті.

/Files/images/карта з написами.png

У разі необхідності просимо внести корективи та власні пропозиції щодо територіального складу об’єднань та організації творчої роботи.

Створеним робочим групам необхідно обрати один із ключових напрямів багатоаспектної науково-педагогічної спадщини нашого земляка, педагога-гуманіста В.О. Сухомлинського і в подальшому творчо презентувати його реалізацію, спираючись на багаторічний достатньо ґрунтовний досвід педагогічних колективів базових шкіл та враховуючи нові акценти сучасної школи.

Презентації обраних напрямів роботи в рамках створених міжрегіональних об’єднань відбудуться з вересня 2017 року по вересень 2018 року у погоджені з Вами терміни, що будуть визначені наказом обласного рівня.

Під час вибору напряму роботи важливо врахувати вже напрацьований досвід, передбачити цікаві й ефективні форми його представлення та ретельно опрацювати провідні ідеї педагогіки Василя Сухомлинського.

Звертаємо увагу на доцільність врахування у своїй діяльності таких провідних ідей педагогіки В.О. Сухомлинського, зокрема:

  • В.О. Сухомлинський і сучасна школа.
  • Урок і знання.
  • Виховання і самовиховання.
  • Народження громадянина.
  • "Ми продовжуємо себе в дітях" (співпраця школи і сім'ї).
  • Педагогіка гуманізму.
  • Завдання школи – зберегти і зміцнити здоров’я дітей.
  • Культ рідного слова.
  • Гармонія трьох начал.
  • Вчити жити і творити за законами краси.
  • Співдружність школи і сім’ї.
  • Особистість учителя.
  • Наука, майстерність, мистецтво управління.

На підготовчому етапі для внесення коректив та пропозицій, ефективної координації та продуктивної мережевої взаємодії учасниками обласного педагогічного марафону створено документ зі спільним доступом(посилання буде розіслано методичним службам), в якому до 01.03.2017 року просимо:

  1. розглянути та узгодити склад міжрегіональних територіальних об’єднань;
  2. сформулювати обраний напрям роботи з творчої спадщини В.О. Сухомлинського, який буде презентуватися;
  3. визначитися з терміном проведення власної презентації.

Запитання та зауваження надсилайте електронною поштою на адреси koippo414@gmail.com та koippo412@gmail.com.

Кiлькiсть переглядiв: 524

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.